Grev Magnigatan 8, 114 55 Stockholm
+46 70 777 75 30
info@tarapublishing.se

Elsa Abrahamsdotter del 2

Elsa Abrahamsdotter del 2

av Arne Olofsson

elsaabrahamsdotterdel2

Andra bandet av trilogin Elsa Abrahamsdotter handlar om Elsa, som är en mycket driven hustru, mor och affärskvinna. Hon gifter sig med grannpojken Lars och dem har ett lyckligt äktenskap. Under sin tid med uppbyggnad av familjens bondgård med många djur föder Elsa 8 barn varav hälften pojkar och andra hälften flickor. En lycklig kort tid blir det, när Elsa skall föda sitt åttonde barn mördas hennes man. Med den tunga sorgen växer Elsa till en stark klok kvinna med en utstrålning och en övertalningsförmåga som ingen kan värja sig emot.

Elsa blir en affärskvinna, som respekteras i alla kretsar, bygger upp ett system för försäljning av ortens varor, samtidigt som hon köper in varor som var nödvändiga i dåtidens Norra Norrland i slutet av 1600-talet.

Efter den hårda kampen mot naturen, som framgår i ”Elsa Abrahamsdotter Far och Mor”, del 1, får vi uppleva den fantastiska utvecklingen av bondeverksamhet och handel i ”Elsa Abrahamsdotter”, del 2. Kreativitet, nyfikenhet, risktagande, förnuft, lojalitet, kärlek, vänskap, tro, hårt arbete och glädje är de egenskaper som hjälper huvudpersonerna att etablera den största bondgården på orten Vresen samt en framgångsrik handel med skeppen.

Elsa framstår som en kvinna med superkrafter, men hon får också hjälp av lojala vänner och familjen. Kärlekslivet beskrivs på ett fångande och lekfullt sätt. Romanen får ett oväntat slut, man blir överraskad. Författaren beskriver livet i norra Sverige i början av 1700-talet med en fantastisk inlevelse på ett fängslande sätt.

Utgiven: September 2019

Omslag: Jonas Rahm MRD AB

Band: Inbunden

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 289

ISBN: 978-91-639-9920-8

KÖP

Bokus     B

Adlibris    A

Akademibokhandeln AKB