Grev Magnigatan 8, 114 55 Stockholm
+46 70 777 75 30
info@tarapublishing.se

Elsa Abrahamsdotter del 3: Änkan

Elsa Abrahamsdotter del 3: Änkan

av Arne Olofsson

elsaabrahamsdotteränkan

Tredje bandet Änkan av trilogin Elsa Abrahamsdotter handlar om Elsa som änka, med den frihet det ger för en kvinna i början på 1700-talet. När Elsas åtta barn är i vuxen ålder är de beredda att delta i en fortsatt uppbyggnad av hennes affärsverksamhet som blir större för varje år. Elsa blir ägare till två skepp som transporterar hennes varor mellan Norrland och Stockholm under hela sommaren. Vid sitt första besök i Stockholm söker Elsa upp släkten på sin fars och mors sida i Mälardalen.

Elsas andra giftermål blir med en skeppare hon har gjort affärer med i många år, han blir en stor hjälp och glädje i Elsas liv. Elsa är känd och uppskattad för sin ärlighet som affärskvinna i hela Norra Norrland, Även affärsmännen i Stockholm lär sig av Elsa att man skall vara ärlig i sina affärer.

Åren har tröttat ut Elsa, men hon känner en trygghet i sitt hem med sin andra man. Ofta sitter Elsa drömmande och tänker på sin ungdom och sina föräldrar som hon har kärt minne av. Lyckan är hennes åtta barn som nu övertar allt hon skapat.

Utgiven: Februari 2020

Omslag: Jonas Rahm MRD AB

Band: Inbunden

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 266

ISBN: 978-91-639-9921-5

KÖP

Bokus      B

Adlibris    A

Akademibokhandeln AKB


ATT VÅGA GÅ SIN EGEN VÄG

Det är hoppingivande att dyka ned i litteraturen och läsa om forntida starka modiga kvinnor som mot alla odds lyckas ta sig fram i en värd som domineras av män.

Elsa är framgångsrik affärskvinna från Norrland som går sin egen väg och följer sina drömmar och lyckas nå sina mål.

Elsa såg aldrig någon förebild som liknande henne själv när hon växte upp, idag är hon en självklar förebild för moderna kvinnor.

Louise Edman, affärskvinna