Grev Magnigatan 8, 114 55 Stockholm
+46 70 777 75 30
info@tarapublishing.se

Bokbloggare, författare och journalist Renata Bastos recenserar Detektiven Rolf Stålnacke

Länk till recensionen

Detektiven Rolf Stålnacke arbetar med att utreda små fall i Örebro, Sverige. Utan stora händelser som kräver brottsundersökning i staden gör han sin lägenhet också till ett kontor och besöker ofta en av barerna i områden.
   Emellertid ser Rolf sitt liv förändras när en kund ber om hjälp med att ta reda på om svärsonen slår hennes dotter. Fallet som verkade enkelt, handlar nu om mord och detektiven börjar arbeta med polisen för att lösa det.


   Efter många års erfarenhet och med skarpa ögon missar han inga detaljer som leder honom till att hitta den skyldige. Hans goda prestationer gör att han erbjuds jobb i Stockholm, staden där hans bror, Folke, redan jobbar som polis.


   Å andra sidan ger ett bättre jobb i en storstad också många bekymmer, och mycket händer som sätter hans liv i fara när han till exempel följer diamantsmugglarnas eller seriemördarens spåren.
   Stunder av lugn och ro blir allt mer ovanliga när Rolf och hans nya arbetskamrat Bo ser fler och fler spännande fall dyka upp och det gör att berättelsen har många höjdpunkter som håller läsaren intresserad hela tiden.
   Boken, som är uppdelad i tre huvudberättelser: Diamantligan, Försäkringsbedragarna och Serbiska Maffian, skrevs under coronapandemin år 2020. Delarna kopplas ihop med varandra utan att förlora tempo eller sammanhang.
Den får dig, bokstavligen, andlös.


Ett stor tack till Arne och @tara_publishing för rec-ex!
Betyg: 4/5
av @renatasbookshelf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *